Ja echt waar,….Een DUMMIES BOEK! en heel goed geschreven door een geweldig allergoloog, die zelf ook al zijn hele leven lang lijdt aan een ernstige pinda-allergie. Eigenlijk zou iedereen die met een ‘ernstige’ voedselallergie te maken heeft, dit boek gewoon in de kast moeten hebben! Er staat een, enorme schat aan informatie in dit boek. Daarom raden wij ook voor nu alleen dit boek aan, omdat het gewoon in 1 woord: A GREAT BOOK is!

Voedselallergie voor Dummies is geschreven door: Dr. Robert Wood, hij is hoogleraar Pediatrie en Internationale Gezondheidswetenschappen en hoofd van de afdeling kinderallergologie van de medische faculteit van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, Maryland. Dr. Wood is een internationaal erkend expert op het gebied van voedselallergie en astma bij kinderen. Hij is en was verbonden aan een reeks tijdschriften op zijn vakgebied en maakt deel uit van de directie van de American Board of Allergy and Immunology.

In zijn praktijk heeft hij de zorg over meer dan vierduizend patiënten met een voedselallergie. Omdat hij zelf ook al zijn leven lang lijdt aan een ernstige pinda allergie, heeft dat onderwerp zijn bijzondere belangstelling. In zijn praktijk heeft hij de zorg over meer dan vierduizend patiënten met een voedselallergie. Hij maakte dit boek samen met auteur Joe Kraynak. 

Door zijn manier van schrijven geeft dr. Wood je het idee dat je hem persoonlijk kent. Maar het belangrijkste is dat hij alle belangrijke aspecten van voedselallergieën de revue laat passeren. Hij vertelt waardoor pinda’s zo vaak tot een reactie leiden, waardoor het komt dat voedselallergieën vaker voorkomen en waar je allergenen in kunt tegenkomen. Hij vertelt zijn persoonlijke ervaringen met allergische reacties op pinda’s en daarmee helpt hij ons eraan herinneren dat zelfs ‘s werelds grootste deskundigen soms een nare reactie moeten doormaken. Hij laat ons van zijn fouten leren en legt uit hoe je met de risico’s kunt omgaan, zodat je zo weinig mogelijk stress of zorgen hoeft te hebben.

Dit boek zal je niet teleurstellen. Je zult jezelf erop betrappen dat je het wilt aanraden aan iedereen die je kent, net als de vele mensen die van heinde en verre komen om dr. Wood te kunnen spreken.

Onderstaand zie je nog 3 korte voorbeeld-verhalen, maar dat is natuurlijk maar een klein voorbeeld van dit 356-pagina tellende boek. Echt alle onderwerpen komen aan bod. Dus dit boek is zeer zeker een aanrader!

De website van dr. Robert Wood is: http://www.drrobertwood.com

Het boek is in Nederland inmiddels iets moeilijker te verkrijgen, doe even een google-search met de woorden: Voedselallergieën voor dummies 

Voorbeelden:

1

2

3