Ziek door boom of graspollen

Hier was het de afgelopen 2 dagen weer flink raak bij onze zoon, dit keer niet de boompollen maar de graspollen….

De klachten die onze zoon heeft zijn: tranenende en jeukende ogen, niesbuien, keelpijn- kriebelhoest, vreselijke vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen, temperatuurverhoging, concentratieproblemen en allergische kruisreacties met het voedsel wat hij normaliter wel kan eten. Meest vervelende is dat hij de afgelopen tijd belangrijke toetsen op school had, en zijn concentratie door deze klachten flink afneemt.

Voor kinderen op school kan het dus echt belemmeren met het leren, ze presteren minder goed. Ook voor de oudere scholieren/studenten die belangrijke examens hebben valt het pollenseizoen ook nog eens in hun examentijd. Hierdoor kunnen zij slechter presteren door de vermoeidheid en concentratieproblemen.

Wel is het hier opvallend dat de ene keer onze zoon zijn antihistamine tablet beter werkt als de pollen concentratie in de lucht minder is, maar is het zoals gisteren enorm hoog met pollen in de lucht, dan werkt de antihistamine minder goed.

TIP: Overleg ook met je mentor/leerkracht dat je eventueel een toets/examen mag overdoen m.b.t. de ernst van jouw allergische reacties. Als jouw examens exact op zo’n warme 30-graden dag als gisteren valt -waarop de graspollen extreem hoog waren- en dit jou echt vreselijk in je concentratie belemmert, moet hier over gesproken kunnen worden!

Er bestaat ook immunotherapie m.b.t. pollenallergie oftewel hooikoorts. Overleg dit met je allergoloog of immunotherapie iets voor jou kan betekenen. Deze therapie bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties. Het doel hiervan is om je minder allergisch te maken. Dit wordt ook wel desensibiliseren genoemd. Deze therapie duurt in totaal drie tot vier jaar.

Heb jij ook last van bovenstaande klachten? En heb je nog goede tips voor andere lotgenoten? Deel dit dan s.v.p. op onze Facebook of Twitterpagina’s!

Lees ook:

– Anafylaxie
– EpiPen uitleg
– Leven met anafylaxie

– PINDA’S & NOTEN: twee van de meest verwarrende allergenen
– Voedselallergie versus voedselintolerantie
– Voedselallergieën voor dummies
– Meda Pharma kennistest allergie & anafylaxie
– Gekleurd polsbandje in ziekenhuis bij allergie, beste zorgidee