3-7-2015

Sporen van amandelen in 4 sauzen 

Hierbij informeren wij u als volgt. Het betreft de melding van een van onze leveranciers over de mogelijke aanwezigheid van sporen van amandelen in een van de gebruikte grondstoffen bij de productie van sauzen. Amandel komt voor in de categorie noten, in de lijst van allergenen. Het betreft een aantal leveringen in maart en april 2015.
Hoewel de kans op een mogelijk allergische reactie als gevolg van de consumptie van de betreffende saus nihil is (de hoeveelheid amandel die aanwezig zou kunnen zijn ligt onder de detectielimieten van 0.1 ppm), is er een melding gemaakt bij het NVWA en is inmiddels een recall geinitieerd bij onze afnemers (de grossiers).
Indien u van uw grossier nog geen melding heeft ontvangen vragen wij u vriendelijk om alsnog uw voorraad te controleren. Indien u nog voorraad heeft van onderstaande batchnummers, deze voorraad graag doorgeven aan uw grossier, zodat deze de retour kan organiseren.
Hoewel wij de kans op nog aanwezige voorraden gering achten gezien de omloopsnelheid, onderstrepen wij het belang van deze terughaalactie en rekenen daarom op uw medewerking.
Wij bieden u hierbij onze welgemeende excuses aan voor het ongemak wat dit incident veroorzaakt.

Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met ons via 0229-244660 of via het contactformulier op de website.

Bron: http://www.oliehoorn.nl/over-oliehoorn/nieuws/20131/sporen-van-amandelen-in-4-sauzen-productie-april.html