Duim voor verkade Café noir

Een duim omhoog voor fabrikant Verkade voor hun snelle respons op de vraag: ‘welke sporen van noten’ hun Café noir biscuits konden bevatten! …….

We lazen op de pagina van No nuts, no problem (een Nederlandse noten-allergie FB pagina) een bericht over dat de allergenen informatie van de Café noir biscuits nu ook sporen van ‘noten’ kon bevatten. Toen we dit bericht deelde en ook Verkade gelijk via FB de vraag stelde om ‘welke’ noten het dan ging, kregen we gelijk antw. dat ze dit zouden gaan navragen. Hun antw. terug was dus dat hun product sporen van HAZELNOOT of AMANDEL kan bevatten. Wij hopen dat Verkade deze 2 noten ook op hun verpakking zou kunnen wijzigen, dat zou helemaal TOP zijn!

Voor nu hebben we dus via Facebook antw. terug gekregen van Verkade over deze 2 nootsoorten. Hou ten alle tijden wel in acht, als je dit bericht over een paar maanden eens terug lees, je dan ook Verkade zelf moet contacteren of deze gegevens nog UP to DATE zijn!

Dit nieuws is natuurlijk goed nieuws, maar het mooiste nieuws zou zijn als Verkade dit ook daadwerkelijk net zoals Lidl al eerder met een stroopkoek deed, het dus echt met de exacte nootsoort op de verpakking zou kunnen aangeven.

We willen hierbij VERKADE een DUIM  geven, voor hun snelle respons terug en vooral om het feit dat ze dit op Social Media deelde. Wij zijn hier thuis ook dol op andere Verkade koekjes/kaakjes en tegenwoordig eet onze zoon(PINDA & NOTEN ALLERGIE) heel graag de Digestive Puur (kaakjes met chocolade) die op dit moment nog steeds GLUTEN, MELK en SOJA bevatten. Er zijn dus zeer zeker ook nog andere koekjes/kaakjes van Verkade die helemaal geen noten en pinda’s kunnen bevatten 🙂

Heb jij ook een favoriet product waarvan de allergenen informatie is veranderd? laat het ons dan weten en deel dit met andere lotgenoten op onze Facebook of Twitterpagina’s!

Lees ook:

– Anafylaxie
– EpiPen uitleg
– Leven met anafylaxie

– PINDA’S & NOTEN: twee van de meest verwarrende allergenen
– Voedselallergie versus voedselintolerantie
– Voedselallergieën voor dummies
– Meda Pharma kennistest allergie & anafylaxie
– Gekleurd polsbandje in ziekenhuis bij allergie, beste zorgidee