Calve pindakaas bevat stukjes pinda

Calvé PINDAKAAS bevat stukjes PINDA! Als je een ernstige Notenallergie hebt, dan wist je dit blijkbaar al dat er nooit stukjes NOOT in zaten!

maar genoeg mensen met alleen een notenallergie zullen juist de pindakaas ook hebben vermeden, vanwege de verwarrende naam van de vermelding van noot die erop stond.

Al met al …ze zijn een ‘beetje’ wakker geworden bij Calvé met hun naamswijziging, nu alleen nog pindaKAAS in BOTER of PASTA wijzigen! Neem een voorbeeld aan de Engelstalige normale vertaling…..PEANUT BUTTER 🙂 Of zou er dan toch zonder ons medeweten kaas doorheen verwerkt zijn?

De vraag is nu ook of andere supermarkten deze wijziging zoals Calvé zullen gaan maken, door hun eigen merken van de Pindakaas met stukjes noot ook in stukjes pinda te veranderen?

Vooralsnog is het bij de bekendste supermarkt AH nog steeds “Pindakaas met stukjes NOOT”, wel kan de AH pindakaas ‘sporen van noten bevatten’, maar er zitten toch echt stukjes pinda in, verwarrend? Nee als je niet allergisch bent maakt het niks uit, maar voor diegene met alleen een notenallergie wordt het alleen iets lastiger met het vertrouwen om dit product te willen gaan kopen.

ahpindakaas

 
Wil je reageren op dit blogbericht? Doe dit dan s.v.p. op onze Facebook of Twitterpagina’s!

Lees ook:

– PINDA’S & NOTEN: twee van de meest verwarrende allergenen
– Voedselallergie versus voedselintolerantie
– Voedselallergieën voor dummies
– Meda Pharma kennistest allergie & anafylaxie
– Gekleurd polsbandje in ziekenhuis bij allergie, beste zorgidee

Dit blogbericht is gerelateerd aan de Anafylaxie pagina’s:

– Anafylaxie
– EpiPen uitleg
– Leven met anafylaxie