Autovakantie

 

Ben je van plan met jouw anafylactische allergie(ën) met de auto op vakantie te gaan? Hier een aantal handige tips:

*Een koelbox kan erg handig zijn(die je kunt aansluiten op je accu)
-je kunt hierdoor de producten meenemen waarvan je al weet dat die moeilijker te vinden zijn in andere landen

Wij nemen o.a. in de koelbox (naar een warm land) mee: Kaas, Hagelslag(i.v.m. smelten in warme landen koel houden!), Vlokken, fruithagel, Jam, kruidenboter, Boter, beleg

*Overnachting? Appartement/Kamer met kitchenette/magnetron= erg handig met een anafylactische allergie en je niet het risico op ‘uiteten’ wil gaan nemen (tip: bij bookings.com heb je vele soorten overnachtingen en verblijven!)

*Wil je wel een overnachting met eten in een hotel: bel van tevoren het hotel en zorg dat de communicatie over jouw allergie goed is!

*Maak voor een langere reis(met overnachting) een maaltijd klaar- liefst natuurlijk in een koelbox bewaren/ of koeltas met elementen- zodat je de koelelementen die nacht weer in een vriezer kunt doen -als je natuurlijk besluit appartement/kamer met Kitchenette te boeken-(**check dan wel of ze een koel-vries combinatie hebben!)

*Check voordat je naar de plaats van bestemming gaat goed op: afstand ziekenhuizen m.b.t. als je met spoed toch een ambulance nodig mocht hebben, kijk eventueel ook i.d. buurt voor Engelstalige en vaak ook in Europa Ned. talige artsen.

*Verdiep je ook van tevoren in de TAAL van het LAND, noteer in die taal de allergenen waar jij niet tegen kunt. Klik op onderstaande hyperlink Website TIP voor de vertalingen:

Website TIP voor de vertalingen van allergenen: 

*Supermarkten/Slagers/Bakker kun je ook van tevoren ‘googlen’/of navragen via je vakantieverblijf.

*Met kleine/jonge kinderen 0-8 jr.oud:’ga liever niet je 1e vakantie ergens in the middle of nowhere doorbrengen, volwassenen met kans op anafylaxie weten dit meestal beter in te schatten, doordat ze weten waar ze allergisch voor zijn: met kleine kinderen weet je vaak nog niet eens ‘alle’ allergische reacties! (onze zoon kreeg dus onverwachts op iets geheel anders een ernstig allergische reactie toen hij 4 jr. was!(INSECTEN!))

*Als je een lange reis maakt zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt voor diegene die allergisch is/zijn

*MEDISCHE INFORMATIE(medisch paspoort), MEDICATIE, in de taal van het land meenemen: vraag deze informatie na via je arts/ huisarts/apotheek

*Advies is:2 EPIPENNEN meenemen! zie ook dit bericht:ALTIJD 2 STUKS BIJ JE DRAGEN (Advies MEDA PHARMA fabrikant EpiPen)

Wil je reageren op dit blogbericht? Doe dit dan s.v.p. op onze Facebook of Twitterpagina’s!

Natuurlijk is een autovakantie niet de enige vakantie optie, vliegtuig en bus zijn er ook nog. Wij deelde hier onze eigen autovakantie ervaring. Gezien deze site vrijwillig is gemaakt zouden wij het zeer op prijs stellen als JIJ……die daar nu zit te lezen 🙂 ons je TIPS wilt toezenden m.b.t. reizen met VLIEGTUIG OF BUS. OF je hebt nog een extra aanvulling voor deze bovenstaande autovakantie. Alle tips zijn welkom! Je kunt jouw tips ook sturen naar: info@allergie-anafylaxie.nl We kunnen de tips zowel anoniem als met je naam erbij zetten, wat jij zelf dus het prettigst vindt!

Lees ook:

– PINDA’S & NOTEN: twee van de meest verwarrende allergenen
– Voedselallergie versus voedselintolerantie
– Voedselallergieën voor dummies
– Meda Pharma kennistest allergie & anafylaxie
– Gekleurd polsbandje in ziekenhuis bij allergie, beste zorgidee